ensam

jag har bettskena för att jag inte ska gnisslar tänderna när jag sover. men vad ska jag skaffa för att inte ha dregglat ner hela min kudde när jag vaknar?

hej igen.

jag kom och tänka på en sak med tanke på förra inlägget jag skrev, att vilken makt jag har att lura er läsare totalt. att få er läsa ett totalt ointressant och tidsslösande inlägg. fast det kanske inte förväntas mer utav mig och denna förklaring väldigt onödig.

hej mina tjugo läsare

jag har bestämt mig. jag ska få ett jobb vilket leder till pengar, vilket leder till att jag ska införskaffa mig en klädstil på riktigt. och jäses, då ska ni få se på grejer.

hej mina tjugoen läsare

jag gör som min största insperation till bloggning gör, när personen bloggar dvs. hälsar sina läsare välkommna.
det blir lite mer personligt och hemtrevligt.

nu vill jag tipsa om en enorm insperation till vad jag anser vara bra musik, radiohead - ok computer plattan. Den ligger på min toptre lista genom tiderna. ska avslöja dom andra två en annan dag. lyssna igenom den, inte en gång. flera gånger. ta uppehåll, smält den. för fy katten vad bra det är.

godjul

jag tycker det är roligt när man går i affärer och ser (oftast killar, 103% av gångerna) som lutar sig mot varje klädställ som dom kommer över, inkl. mig själv, och letar efter en stol om hopp att få vila. dock tycker jag inte det är roligt när jag aldrig hittar den där stolen.

tid

i söndags morgon så var jag på lite undervisning i stan och han som gav undervisningen nämnde lite olika saker. men en sak jag fastnade för var när han pratade om tid.

då började jag fundera på just tid. vad är tid? I den meningen att vad är tid att göras med, kan dåligt disponerad tid vara värt att ens kallas tid? Jag funderade på det då jag åkte kollektivtrafiken och tänkte att jag har X antal tid att spendera och var det då att "göra sig av" med den tid jag har genom att bara sitta där istället för att göra något som är mer givande?

För att jag inte ska gå under av tanken att jag bara slösar min tid på saker jag skulle kunna göra annorlunda, så måste jag utvärdera vad jag precis gjort som är orsaken att jag sitter på spårvagnen. Dvs att jag sitter på spårvagnen pga att jag varit i stan och träffat vänner. då blir ju tid egentligen aldrig något ovärt. för jag har ju precis valt att använda min tid att sitta på spårvagn/bil/gå/cykla för att jag anser det vara värt hela den resan för att få träffa mina vänner. Svårt också att njuta av vardagen om jag går runt och tänker att jag måste använda min tid rätt. Jag får bara undvika det jag vet är slöseri. hoppas bara att det jag tror att jag vet är slöseri verkligen är slöseri..

soffa

är i norrköping och har haft ett rep med ett band som jag får fördelen att vicka i, som spelar i smyrnakyrkan i göteborg imorgon 20.00 (http://myspace.com/wrestlingwithangels) och detta leder ju till att jag kommer hem till göteborg. fantastiskt skönt faktiskt (otroligt lika ord).

jag tyckte det var synd när julkänslan försvann, det där pirriga i kroppen och det svåra med att somna på nätterna när det hela närmar sig. men här sitter jag nu och är pirrigare än på länge! jag ska äntligen få träffa min familj, HELA min familj. dvs mamma, pappa, emil, caroline, levi, malin, nicklas, aaron, leo, elsa, linda, rickard, madicken, stella, sigrid och jag. tänk att ha längtat efter varenda en, a whole lot of längtan. snacka om tillfredställelse när jag får träffa dom! det underbara med det jobbiga så att säga.

mmmm

kom ju på att det inte alls var 5 kilo. det var snarare 8 kilo.

sänglös

helt utan säng för ett tag framöver, då mina kollektiv vänner lyckats bära iväg den någonstans. men för er som är stammisar på denna blogg vet ju att detta inte tar så hårt på mig. lite irriterad nu, men jag ska nog hitta seger i soffan. rätt åt er säng-tjyvar.

hej min läsare

slog mig precis att jag har choklad på mitt rum, 5kilo choklad.

perfekt

jag tror jag hittade min harmoni-plats! den är perfekt, för jag kan ta med mig den överallt!
Att sova på andra ställen än i min säng. Vet inte om det är uppvaknandet eller att somna på stället som gör det, men någonstans i det hela hittar jag min harmonistund. Detta visar studier efter ett uppvaknande i soffan på en matta, på ett bord osvosv.

jag kommer bli den perfekta mannen. ifall bråk förekommer är det ju perfekt, för efter bråket lägger jag mig på soffan och harmoni är tillbaks. förutsatt att jag blir oharmonisk av att bråka, vilket jag nog ska sträva efter. för vem vill hitta harmoni i att bråka? fast med mitt "happy-place" så blir det ju samma effekt.

hej mina två läsare

varav utav en är jag.

apråpå konsperations-teorier mot mig så hittade jag en ny idag. att proppa lussebullarna fulla med russin, två är mer än nog! och när man nogrant plockar ut dom och sen ändå tar ett bett på det där fördömda russinet som ligger gömd som en ninja och slår när man minst anar. lite som cocacola insidenten. jorden arbetar plötsligt emot mig.

ogilla,

det där på facebook som uppmanar mig att hälsa på diverse folk eller en sak som att återuppta kontakten med Emil Jonsson eller Niclas Larsson, dvs min familj. Är detta någon typ av konspiration som ska få mig att få dåligt samvete nu när jag flyttat till stockholm? Jag gör ju mitt bästa!

harmoni

vad skapar harmoni egentligen? vad är det som gör att just du får känna dig harmonisk?

i LP(levi-petrus)-villan, som jag för övrigt precis flyttade in i, så förekommer det mycket tvspel. Anna brukar vara med, fast inte delaktig i själva spelandet utan snarare atmosfären. Hon ligger och smygsover, vilar. harmoniskt är det i vilket fall. Att höra tvspel och diverse grabb-snack är något hon kanske relaterar till en situation med trygghet och lugn.

Själv är jag som lugnast, tystast (vilket SÄLLAN förekommer) när min familj samlas, dvs 16 st. Där är det chaos, barn springer runt, storebror släpper loss som aldrig förr systrarna tar plats på det underbara vis bara dom kan. Liv är det i vilket fall i det största laget.

Jag kan hitta mig själv där, hitta min plats. där harmoni tillåts, att mitt i allt chaos hittar jag mitt lugn, min roll. Där behöver jag inte tänka på vart jag ska, vad jag ska göra. utan situationen jag befinner mig i placerar mig som en pusselbit på rätt plats. där är trygghet, kravlöshet och osann glädje. sammanfattat harmoni.

Detta är ju synd då det är så sällan vi alla kommer samlade. Därför vill jag som Anna, att hitta min plats av harmoni på stället jag är nu. att kunna hitta mitt tvpspels-grabb-lyssnande. Det verkar lovande redan nu, madrassen i det nya rum är helt fantastiskt förhållandevis till den gamla. Tror vi alla behöver minst en sådan plats i våra liv, jag är iallfall jakt på min andra!

det negativa med det underbara.

det absolut sämsta med tvspel är att jag nu är uppe till klockan fyra på morgonen (kryddar lite, allt för att göra spänning i vardagen) och ska egentligen upp om lika många timmar. Samtidigt som det absolut bästa med tvpspel är att jag är uppe till klockan fyra på morgonen och ska kliva upp om lika många timmar.

Jag kan hitta en rad sådan här exempel faktiskt. Det underbara med det negativa. Kommer dyka upp olika exempel på det här så ni förstår vad jag menar. Jag försöker ju givetvis att möta alla mina läsare, för jag förstår att alla människor inte kan relatera sig till tvspel och kan förstå min teori.
Så försök att börja tänka såhär som jag försökt att förklara. Det underlättar för ditt samvete och får, iaf mig, att tänka lite på det underbara med det negativa, är då det negativa negativt? Bra taktik för dig som vill leva ett liv med bara det positiva på din sida! (tråkigt att tänka tvärtom ju)

frisyr

jag har inte användt någonting i håret på länge, väldigt länge. dvs diverse geler och dylikt. och jag skulle nog inte bryta trenden inom någon typ av framtid. Det jag istället fått lära mig är att göra något med mitt hår utan diverse tillsatser. Vissa perioder har jag haft mössa som coverup, ibland har jag hittat något som faller naturligt och behöver inte ens röra håret, vilket är den bästa vägen.

Har nu under en period haft en sjukt tråkig hårtid, då mitt hår har varit för långt för att ens falla till frisyr och för kort för att ha i toffs. Jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra utav det, fram tills igår.

Håret bara föll som om med hjälp från ovan, håret la sig med lika mycket på varje sida och nittiotalet uppenbarade sig för mig i spegeln. Varde mittbena, amen.

förvirring

ibland önskar jag att man kunde veta svaret på ens förvirring. att vara konkret förvirrad och sedan ha ett bra svar. men antar att då hade det inte hetat förvirrad.
det är synd.


grundlurad

ikväll var det konsert.

hursom, i början av hela altet ser jag en vän med en cocacola burk och jag skakar på huvudet som i att; "varför tänkte inte jag på det!"(en skakning som jag tror vi alla känner igen). Pga. att jag fått syn på denna burk så vattnades det någonstans i mitt undermedvetna i förbyggande syften för att ta jag skulle kunna ta min godast klunk cola någonsin. När jag då äntligen får mina händer kring denna burk en timme senare kollar jag på den, laddar ännu lite mer för att min en-timmes-dröm ska kunnas leva fullt ut och äntligen slå in.

Men när jag då sluter mina ögon och suger på vätskan som den godaste karamell förvånas/chockas jag av att smaken av cola är sorgligt likt vatten.

Lite som en riktigt, riktigt bra uppbyggd historia som tagit en timme att berätta för att sedan sakna poäng. Ja, ni förstår min poäng. Annars är det ju lite som detta blogginlägget, vilket i sin tur leder till att ni förstår vad min poäng var.

Snacka om grundlurad(e).

investeringar

Jag och pengar brukar fungera bra ihop, i varje fall på det senaste. Då jag innan inte haft någon större relation till pengar, som är mina egna i varje fall, utan haft ekonomiskt stöd från dom som älskar(tycker synd om) mig.

Jag har med mina pengar innan skolan spenderat investerat dom på synthar. Det negativa med att just göra detta är ju att dom går ner i pris, till skillnad från gitarrer som bara går upp i pris, men jag ser det ändå som väl spenderade investerade pengar, tror jag.

Varför jag då tror att det varit smart att göra såhär, är för att jag fått lära mig leva på en stram budget, att inte leva i lyx, utan fröjdas av det lilla. Lära mig laga god mat för små priser. Vi har te.x förmånen ha Lidl nära tillhands, en students räddning. Jag har också lärt mig att inte äta ute på stan så fort jag befinner mig nära jensens. Bara en sak som att jag nu mer gör mig normal-stora måltider. All denna vishet och kunskap pga. mina inköp.

Summan av kademumman är ju helt enkelt att mina pengar faktiskt är investerade, resulterat att jag lärt mig fruktansvärt mycket nyttiga saker.

Kunskap kan inte köpas, endast vägen till den kan.

hej mina sexläsare

vad heter motsatsen till särskrivning? vad det än heter så gör det lite krydda på vardagen.

Jag sitter och lyssnar på diverse jullåtar som ska spelas till helgen. Jag vet inte, kanske bara jag, men jag kan inte riktigt njuta av jullåtar, för det är alltid någon sångare/sångerska som gör det osant sliskigt. Då menar jag verkligen osant, alltså osant i den mening att jag verkligen inte förstår hur dom lyckas, det är något som inte går att förklara utan bara finns.


Satt senare och spelade igenom dessa jullåtar och jag(vi) lyckades få några lite sliskigare, än från dess ursprung. det var oförklarligt hur det hände, det bara hände. det är väl bara att acceptera, det är sådan musiken till julen är. självfallet utan några som helst undantag.


Ett annat fenomen som jag kom och tänka på (med lite hjälp, http://corn.blogg.se), just musiker/skådespelar hypen. Det har aldrig slagit mig, och jag tror att jag missat något. Jag kan hålla med om att Beyonce är något speciellt, men inte så att hon lixom fångar mig. Jag känner mig lurad, jag kollar ändå på mycket film. Jag tror jag helt enkelt måste börja kolla ännu mer på film, eller lyssna mer på musik(sen då googla artisten). För detta är ju något som tydligen många genomgått/genomgår. Och vem vill inte bli förälskad? (faktorn att människan existerar i en oåtkomligvärld utesluts ju givetvis.)


RSS 2.0